Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη: όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Τετάρτη, 09/10/2019

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα απασχολεί μεγάλο αριθμό τόσο του γυναικείου όσο και του ανδρικού πληθυσμού.

Τα σύγχρονα laser βασιζόμενα στις αρχές της επιλεκτικής φωτοθερμολύσεως (εκλεκτική απορρόφηση από την μελανίνη της τρίχας) αλλά και της επιλεκτικής  φωτοθερμοκινητικότητας (και όχι από την μελανίνη της επιδερμίδος) έρχονται να δώσουν μία αξιόπιστη λύση.

Οι εφαρμογές της laser αποτρίχωσης στο χώρο μας, γίνονται με τη χρήση τριών συστημάτων laser τελευταίας γενεάς:

  • Δύο (2) laser alexandrite 755nm και
  • ενός (1) Νd:YAG laser 1064 nm μακρού παλμού.

Και τα τρία συστήματα συνοδεύονται από  συστήματα ψύξεως ψυχρού αέρα. Η εφαρμογή πραγματοποιείται από άρτια ιατρικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Η επιλογή του συστήματος  laser εξαρτάται από το χρώμα, τη διάμετρο της τρίχας, το φωτότυπο τού ή τής υποψηφίου και την ανατομική θέση στην οποία  εφαρμόζεται το laser.

Προηγείται λεπτομερής λήψη ιατρικού ιστορικού για τυχόν ύπαρξη παθολογικού νοσήματος, αλλεργικής προδιάθεσης ή λήψης  φαρμάκων. Στις γυναίκες πάντοτε διενεργείται ορμονικός έλεγχος για αποκλεισμό ορμονικού υποστρώματος. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις εφαρμογές κατά τη θερινή περίοδο όπως επίσης και στους σκουρόχρωμους φωτότυπους.

Όλα τα σύγχρονα συστήματα έχουν έγκριση από το FDA για long term epilation (μακράς διάρκειας αποτρίχωσης) και όχι για permanent results (μόνιμα αποτελέσματα).

Για την αποτρίχωση απαιτούνται 6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 20-30 ημερών για το πρόσωπο και 30-40 ημερών για το σώμα.

Στην συνέχεια ανάλογα με την ανταπόκριση στη θεραπεία ακολουθεί η εφαρμογή συντήρησης περίπου ανά εξάμηνο.