Η Δερματοσκόπηση, ο πολύτιμος σύμμαχος του Δερματολόγου.

Τρίτη, 08/10/2019

Προγραμμάτισε έγκαιρα την επίσκεψή σου στην Lasermedical.

Το καλοκαίρι έφτασε πλέον στο τέλος του και κάθε λεπτό έκθεσής μας στην ηλιακή ακτινοβολία άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στο χάρτη του δέρματός μας. Κάποια από αυτά τα σημάδια, ωστόσο, ενδέχεται να αποτελούν άμεση απειλή για την υγεία μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός, ότι τα κρούσματα μελανώματος στη χώρα μας έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό, η δερματοσκόπηση και χαρτογράφηση των σπίλων σας από έναν εξειδευμένο Δερματολόγο – Δερματοχειρουργό κρίνεται απαραίτητη.

Η Δερματοσκόπηση αποτελεί το πρώτο, καθοριστικό και κρίσιμο βήμα, ως προς την ασφαλή και ολοκληρωμένη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Είναι η πρώτη και απαραίτητη εξέταση, στην οποία θα υποβληθεί ο ασθενής, που συμβάλλει σε ένα έγκυρο, έγκαιρο και απολύτως αξιόπιστο διαγνωστικό αποτέλεσμα.

Στο πρότυπο ιατρικό κέντρο Lasermedical, με έδρα το Λαγονήσι, διαθέτουμε το Ecoscan της Ecomed Innovative Technologies, ένα μηχάνημα τεχνολογίας αιχμής, που αποτελεί την εξέλιξη του πιο ευέλικτου ψηφιακού συστήματος απεικόνισης του δέρματος με απαράμιλλη ποιότητα εικόνας και ειδικό ταχύτατο software δερματοσκοπικής εκτίμησης. Το πλέον σύγχρονο και αξιόπιστο εργαλείο δερματοσκόπησης και εντοπισμού κλινικών αλλαγών του δέρματος, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Mε την πολυετή κλινική εμπειρία των ιατρών της Lasermedical και το Ecoscan μπορούμε να ανιχνεύσουμε, εγκαίρως, τις οιεσδήποτε αλλαγές στο δέρμα μας αποφεύγοντας τις αναποτελεσματικές θεραπείες και τις περιττές εκτομές. 

Δημιουργούμε ένα ισχυρό αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους ασθενείς μας, με στόχο την ένταξη της κλινικής εξέτασης, δερματοσκόπησης / χαρτογράφησής σπίλων στον τακτικό προληπτικό τους έλεγχο. Παράλληλα, με την ευκαιρία του εορτασμού των 9 συναπτών ετών λειτουργίας του κέντρου μας, προετοιμάζουμε καμπάνια ευαισθητοποίησης, η οποία θα επισημαίνει τους μύθους σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος αλλά και θα προτάσσει τι πραγματικά ισχύει στην Ελλάδα, όπου η ηλιοφάνεια είναι αυξημένη και τα κρούσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση.

Ειδικότερα, η Δερματοσκόπηση αποτελεί μια:

  • διαγνωστική τεχνική, η οποία επιτρέπει την παρατήρηση - αναγνώριση μορφολογικών στοιχείων από την επιδερμίδα, μέχρι και το θηλώδες στρώμα του χορίου.
  • τεχνική εύκοληκαι αναίμακτη για τον ασθενή, που απαιτεί γνώση, εμπειρία και εξειδίκευση από τον θεράποντα ιατρό.

Ποια είναι η διαγνωστική αξία της δερματοσκόπησης;

  • Δυνατότητα έγκαιρης αναγνώρισηςτων πρώιμων, άτυπων, "αόρατων" μορφών μελανώματος.
  • Επιβεβαίωση της κλινικής διάγνωσης,όταν ύπαρχει διαφοροδιαγνωστικό πρόβλημα π.χ. δυσπλαστικός σπίλος με πρώιμο  μελάνωμα.
  • Αποφυγή ασκόπων – ακρωτηριαστικών επεμβάσεων.
  • Δυνατότητα συστηματικής παρακολούθησης των σπίλων, μέσω των εξελιγμένων συστημάτων(ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ - BODY SCAN)
  • Το κέντρο μας διαθέτει τα πιο σύγχρονα – πιστοποιημένα με ΙSO - μηχανήματα, για μια αξιόπιστη και επιστημονική δερματοσκοπική διάγνωση.

Ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός, ιδρυτής και Επιστημονικός Δ/ντής της Lasermedical, Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης, μας αναφέρει σχετικά:

«Η Δερματοσκόπηση ποτέ δεν υποκαθιστά τον Δερματολόγο, αποτελεί όμως πολυτιμότατο διαγνωστικό εργαλείο. Το φθινόπωρο αποτελεί μια καλή περίοδο για να πραγματοποιήσετε προληπτικό δερματολογικό έλεγχο με τη μέθοδο της δερματοσκόπησης ή και, σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις ασθενών, με χαρτογράφηση σπίλων, καθώς αρκετοί εκτίθενται σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο ετήσιος έλεγχος του δέρματος από έναν εξειδικευμένο Δερματολόγο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Το ιατρικό κέντρο Lasermedical  περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένους χώρους εξέτασης, αίθουσες μικροεπεμβάσεων και έχει απόλυτα εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με βασικό στόχο την ορθή πληροφόρηση, την πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος. Πρόκειται για έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο που αποτελεί πρότυπο κέντρο αναφοράς για την αντιμετώπιση του μελανώματος. Επίσης, παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, ενώ διαθέτει και Ενδοκρινολογικό τμήμα.»

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το πρότυπο ιατρικό κέντρο Lasermedical με έδρα το Λαγονήσι, είναι οι εξής:

  • Κλινική Εξέταση - Δερματοσκόπηση Σπίλων
  • Χαρτογράφηση Σπίλων
  • Ολόσωμες Φωτογραφήσεις
  • Διαγνωστικές Βιοψίες
  • Διάγνωση και θεραπεία ασθενών με καρκίνο του δέρματος μελάνωμα ή προκαρκινικές αλλοιώσεις
  • Παρακολούθηση ατόμων υψηλού κινδύνου
  • Εκπαίδευση ασθενών ως προς την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση

Καλέστε μας στο 22910 71790 και κλείστε το ραντεβού σας για να ενημερωθείτε και να προγραμματίσετε τη δική σας δερματοσκόπηση και χαρτογράφηση σπίλων.