Μόντε Κάρλο, 11th Anti - Aging Medicine World Congress

Πέμπτη, 10/09/2015

Στις 4-6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο το 11th Anti - Aging Medicine World  Congress, στο οποίο συμμετείχαν σύνεδροι από 95 τουλάχιστον χώρες .  Το επιστημονικό πρόγραμμα και οι παρουσιάσεις είχαν ως στόχο την τεχνογνωσία και τις καινοτομίες στο χώρο της αισθητικής ιατρικής και της αντιγήρανσης ειδικότερα.

Οι σύνεδροι είχαμε τη δυνατότητα να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, τους προβληματισμούς μας και να ανταλλάξουμε απόψεις για την αποτελεσματικότητα των νέων θεραπειών και υλικών, που εφαρμόζουμε καθημερινά στο ιατρείο μας.

Αξιοποιώντας και τα δεδομένα του παραπάνω συνεδρίου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το πρόσωπο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά και όχι αποσπασματικά, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο πρόβλημα. Μία πράξη από μόνη της δεν μπορεί να αποδόσει ένα πλήρες αποτέλεσμα. Πάντοτε θα πρέπει να προηγείται λεπτομερής εξέταση  και ανεύρεση των αισθητικών προβλημάτων του προσώπου και να ακολουθείται το παρακάτω πρωτόκολλο:

  • Η αποκατάσταση των δυναμικών ρυτίδων γίνεται με την εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης.
  • Η ποσοτική βελτίωση των midface – tear trough επιτυγχάνεται με χρήση υαλουρονικού οξέος υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, ατραυματικά, με τη χρήση κάνουλας.
  • Η διόρθωση της ρινοπαρειακής αύλακας πραγματοποιείται με τοποθέτηση υαλουρονικού οξέος ( μικρή ποσότητα).
  • Η αποκατάσταση των προβλημάτων της περιστοματικής χώρας επιτυγχάνεται με το νέο υαλουρονικό volbela , το οποίο παρουσιάζει τη μικρότερη συγκέντρωση νερού, άρα και το μικρότερο οίδημα.
  • Η επαναφορά της λάμψης και της ενυδάτωσης του δέρματος εξασφαλίζεται με τη χρήση ετερόλογης μεσοθεραπείας ( νέα ασφαλή υλικά και χρήση dermaroller), ή αυτόλογης μεσοθεραπείας ( PRP, φιλική μεν αλλά όχι ακόμη τόσο προβλέψιμη όσον αφορά το αποτέλεσμα).
  • Η ανανέωση της επιδερμίδας απαιτεί τη χρήση laser κλασματικής φωτοθερμόλυσης ( fractional laser).
  • Η αποκατάσταση της σφρυγηλότητας και του περιγράμματος του προσώπου προΰποθέτει τη χρήση μηχανημάτων ραδιοσυχνοτήτων τελευταίας γενιάς.
  • Ιδιαίτερη έμφαση και μεγάλο βαθμό δυσκολίας παρουσιάζει η αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοφθαλμικής χώρας όσον αφορά τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών.


Οι παραπάνω πράξεις πρέπει να γίνονται με τη σωστή χρονική αλληλουχία και την κατάλληλη χρονική περίοδο ώστε να μην αυτοαναιρούνται ή να δημιουργούν ανεπιθύμητες ενέργειες.
΄Οσον αφορά το σώμα, μαζί με τις υπόλοιπες αισθητικές πράξεις ( ραδιοσυχνότητες, μεσοθεραπεία, edermology) συστήνεται και η κρυολιπόλυση , για τη βελτίωση της περιμέτρου της κοιλιακής χώρας και των γλουτών.

Σημαντικό και πρωτεύοντα ρόλο παίζουν επίσης:

  • η εμπειρία του γιατρού
  • η βαθιά γνώση της ανατομίας του προσώπου
  • η συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη των καινούριων θεραπευτικών παραγόντων που εφαρμόζονται με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαιτερότητα της αντίδρασης του κάθε δέρματος ξεχωριστά.

Η συμμετοχή μας στο συνέδριο του Μόντε Κάρλο επιβεβαίωσε, για μία ακόμη φορά, ότι η κλινική μας τηρεί όλα τα διεθνή στάνταρ, για την παροχή κάθε είδους αισθητικής ιατρικής πράξης.