Καρκίνος του μαστού: μια μάχη, που μπορεί να κερδηθεί!

Παρασκευή, 25/10/2019
Μήνυμα Ελπίδας και Ζωής για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού από το ιατρικό κέντρο Lasermedical. 
Λαγονήσι, 25/10/2019

Δελτίο Τύπου

Καρκίνος του μαστού: μια μάχη, που μπορεί να κερδηθεί!

Η 25η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, στη σωστή ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.

Μία ασθένεια, που μπορεί να θεραπευτεί, σε σημαντικό βαθμό, αν διαγνωστεί έγκαιρα. Η ενημέρωση, όχι μόνο είναι αναγκαία, αλλά θεωρείται επιβεβλημένη.

Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να επιτευχθεί με την αυτοεξέταση, τη μαστογραφία και την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό. 

Η ανάγκη για την έγκυρη πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι βαρύνουσας σημασίας, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι υπολογίζεται πως μια (1) στις οχτώ (8) γυναίκες παγκοσμίως νοσεί από καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Η πρόληψη παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην αντιμετώπιση της ασθένειας, ενώ η ενημέρωση δίνει τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερες γυναίκες να ευαισθητοποιηθούν και να μην αμελούν τις αναγκαίες εξετάσεις αλλά και να ακολουθούν έναν τρόπο ζωής που προστατεύει από την εμφάνιση της νόσου.

Όλες οι γυναίκες οφείλουν να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους. Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους και να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία.

Η καλή φυσική κατάσταση, η υγιεινή διατροφή, η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ αποτελούν σημαντικά προληπτικά μέτρα. Έτσι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πρόληψη σώζει ζωές και ότι ο καρκίνος είναι θεραπεύσιμος, εφόσον προβλεφθεί σε αρχικό στάδιο.

Η νίκη της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού αποτελεί μια πρόκληση, που αφορά τόσο την επιστήμη, όσο και τους ίδιους τους ασθενείς. Η ιατρική έρευνα συνεχώς εξελίσσεται, αναδεικνύοντας νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση ακόμη και πιο προχωρημένων σταδίων της νόσου, ωστόσο η πρόληψη δεν παύει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην, κατά το δυνατόν, πρωιμότερη διάγνωση της νόσου και εν τέλει την καλύτερη πορεία-πρόγνωση των ασθενών.

Η έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση της νόσου σώζουν ζωές.

#DrTheocharis #lasermedicallagonisi #medicalcenter #october25 #worldbreastcancerday #breastcancerawareness #breastcancerawarenessmonth #preventbreastcancer #breastcancerprevention #dermatologyclinic #lagonisi