τηλέφωνο επικοινωνίας
(+30) 22910 71790

email
info@lasermedical.gr

διεύθυνση
Οδοσ Αφροδιτησ, Λαγονήσι - 39,5 χλμ Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου

Κονδυλώματα

Τι είναι τα κονδυλώματα;

Τα κονδυλώματα είναι καλοήθεις όγκοι του δέρματος και των βλεννογόνων των γεννητικών οργάνων και των δύο φύλων. Η κλινική εικόνα που παρουσιάζουν είναι ογκιδίων με ανώμαλη επιφάνεια και δεν συνοδεύονται από συμπτώματα. Οφείλονται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (human papilloma virus, HPV). Η μετάδοση του ιού γίνεται κατά κύριο λόγο με τη σεξουαλική επαφή.
 
Πώς αντιμετωπίζονται;

Η θεραπεία που εφαρμόζεται είναι εξατομικευμένη και σε γενικές γραμμές επιλέγεται μια από τις παρακάτω μεθόδους. Δυστυχώς, δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία για την εκρίζωση του ιού από το σώμα, αλλά μόνο για την καταστροφή της κλινικής του εκδήλωσης, δηλαδή των κονδυλωμάτων. Πάντοτε μετά το πέρας της θεραπείας υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής, οπότε συνιστάται παρακολούθηση από το θεράποντα ιατρό.
  • Laser. Τα κονδυλώματα εξαχνώνονται με τη χρήση laser CO2 .

  • Κρυοχειρουργική. Για την καταστροφή των κονδυλωμάτων χρησιμοποιείται η ψύξη με υγρό άζωτο σε θερμοκρασία  - 196 βαθμών Κελσίου.
  • Ηλεκτροχειρουργική. Μέθοδος εναλλακτική του laser CO2

  • Χειρουργική αφαίρεση. Μόνο στη περίπτωση μεγάλου μεγέθους κονδυλωμάτων.
Οι παραπάνω θεραπευτικές μέθοδοι εφαρμόζονται με επιτυχία στο ιατρικό μας κέντρο και με τη χρήση των πιο εξελιγμένων μηχανημάτων που διαθέτουμε.
 
Υπάρχει όμως και η δυνατότητα κατ' οίκον θεραπείας από τον ίδιο τον ασθενή, με την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού.
Σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να εφαρμοστούν: 
  • Ποδοφυλλοτοξίνη. Ουσία που καταστρέφει τα κονδυλώματα 

  • Ιμικουιμόδη. Ουσία ανοσοτροποποιητική, που αντιμετωπίζει την πάθηση μέσω ενεργοποίησης των ανοσολογικών μηχανισμών του ασθενή.

top