τηλέφωνο επικοινωνίας
(+30) 22910 71790

email
info@lasermedical.gr

διεύθυνση
Οδοσ Αφροδιτησ, Λαγονήσι - 39,5 χλμ Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Ο τομέας της μεταμόσχευσης μαλλιών βρίσκεται στο επίκεντρο λειτουργίας της κλινικής μας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Ο κος Θεοχάρης ανήκει στην ομάδα των πρώτων γιατρών που εφάρμοσαν τη μέθοδο της μικρομεταμόσχευσης μαλλιών στη χώρα μας, και έκτοτε παρακολουθεί τις εξελίξεις συνεχώς.

Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του συχνά καλείται ως ομιλητής σε συνέδρια τόσο ελληνικά όσο και διεθνή. Η μικρομεταμόσχευση διενεργείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κλινικής μας από έμπειρο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

H μικρομεταμόσχευση μαλλιών είναι μέθοδος που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες για την ποσοτική βελτίωση του προβλήματος της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Η επέμβαση γίνεται με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας ώστε να είναι ανώδυνη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τεμαχισμό και την τοποθέτηση των μοσχευμάτων προκειμένου να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Για τη λήψη των μοσχευμάτων χρησιμοποιούνται δύο τεχνικές.

 • είναι η λήψη λωρίδας δέρματος και ο κατόπιν τεμαχισμός της προς μοσχεύματα (strip excision), που απαιτεί και την τοποθέτηση ράμματος αλλά εξασφαλίζει μεγάλο αριθμό μοσχευμάτων.
 • είναι η απευθείας λήψη των μοσχευμάτων με τη βοήθεια κυκλικού νυστεριού (follicular unit extraction), που δεν απαιτεί την τοποθέτηση ράμματος αλλά παρέχει σχετικά μικρό αριθμό μοσχευμάτων.

Ερωτήματα που συχνά τίθενται:

 1. Η μεταμόσχευση είναι μια επώδυνη διαδικασία; Όχι, γιατί προηγείται τοπική αναισθησία, χάρη στην οποία ο ασθενής δεν πονά ενώ διατηρεί την επαφή με το περιβάλλον.
 2. Ποια μέθοδος εφαρμόζεται; Παγκοσμίως οι ακολουθούμενες μέθοδοι είναι δύο: λήψη θυλακικών μονάδων (follicular unit extraction ) και λήψη λωρίδας δέρματος (strip excision). Στην κλινική μας εφαρμόζονται και οι δύο μέθοδοι. Η επιλογή της μεθόδου εξατομικεύεται.
 3. Οι μεταμοσχευόμενες τρίχες διατηρούνται ή κινδυνεύουν να πέσουν; Διατηρούνται δια βίου
 4. Από τις μεταμοσχευόμενες τρίχες τι ποσοστό επιβιώνει; Ένα ποσοστό της τάξης του 95%
 5. Αφού γίνει η μεταμόσχευση χρειάζεται τοπική θεραπεία; Ναι, προκειμένου να διατηρηθούν οι προϋπάρχουσες τρίχες.
 6. Ποιά ηλικία είναι ιδανική για μεταμόσχευση; Κάθε ηλικία μετά το 25ο έτος.
 7. Οι γυναίκες μπορούν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση; Φυσικά. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το φύλο.
 8. Απαιτείται παραμονή στο σπίτι; Όχι. Απαιτείται μόνο περιορισμός της έντονης φυσικής δραστηριότητας για δύο εβδομάδες.
 9. Οι μεταμοσχευόμενες τρίχες μακραίνουν; Φυσικά, και κουρεύονται στο επιθυμητό μήκος.
 10. Οι μεταμοσχευόμενες τρίχες διακρίνονται από τις υπόλοιπες; Όχι.Τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει φυσικό αποτέλεσμα.
top